10/25/2023
Iepakojuma marķēšana pārtikas produktiem.
Vai Jūs esiet apskatījuši informāciju, kas atrodama uz Jūsu iemīļoto produktu iepakojumiem?
Uzturvērtības un veselīguma norādes uz pārtikas produktu iepakojumiem nav reta parādība. Šīs etiķetes palīdz patērētājiem labāk saprast, kāda ir produktu kvalitāte un to potenciālā labvēlīgā ietekme uz veselību. Tomēr ir svarīgi, lai šādas norādes būtu precīzas un zinātniski pamatotas.
Uzturvērtības norādes liek domāt vai netieši norāda uz to, ka pārtikas produktam ir sevišķi labvēlīgas uzturīpašības. Piemēram, “Kalcija avots”, “Mazs tauku saturs “, “Bez cukura” vai “Bez glutēna”.
Veselīguma norādes tieši vai netieši norāda uz produkta pozitīvo ietekmi uz veselību. Piemēram, “C vitamīns spēcina imunitāti”, “Kalcijs nepieciešams normālai bērnu kaulu augšanai un attīstībai” vai “Omega-3 uzlabo sirds un asinsvadu veselību, smadzeņu darbību”.
Ir svarīgi, ka jebkuras šādas norādes ir jābalsta uz zinātniskiem pierādījumiem un tām jāatbilst Eiropas Savienības likumdošanai. Pretējā gadījumā tā ir patērētāju maldināšana!
Pašam materiālam, no kā gatavots iepakojums arī ir jābūt sertificētam produkta iepakošanai un uzturēšanai, lai glabājoties pārtikai neizdalītos ķīmiskās vielas, vai iepakojums neatstātu paliekas, atdalījumus uz pašu produktu.
Valsts zinātniskais institūts “BIOR” ir izstrādājis visaptverošu ceļvedi par šo tēmu. Šajā ceļvedī ir noderīga informācija, kas Jums kā pārtikas ražotājiem, iepakojuma ražotājiem vai kā patērētājiem varētu interesēt.
Par pārtikas produktu marķējumu vairāk lasiet šeit.
Savukārt, pie mums variet vērsties pārtikas produktiem sertificētu un piemērotu materiālu iegādei apmeklējot mūsu interneta veikalu: ecom.polap.lv/ecom
Vai rakstiet uz pasutijumi@polap.lv, zvaniet uz (+371) 67 600 836 un sniegsim konsultācijas labāko risinājumu piemeklēšanai! 😊